Архив на блога

2 октомври 2017 г.

Шило в торба не стои



  Следващите текстове са от "Черна книга на правителственото разхищение в България 2016", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман" със съдействието на Института за пазарна икономика.
Преглед на договорите, сключени от "Железопътна инфраструктура" в периода 2007–2015 г., показва, че консорциумът "Джисиеф-СК-13-Трейс Рейлинфра Консорциум – София" е спечелил обществени поръчки на стойност 328.1 млн. лв. В консорциума участват италианската "Джи Си Еф" СПА с 69%, "Трейс Груп Холд" с 29%, и "СК-13 Трансстрой" с 1%.
На второ място по обем на поръчките от НКЖИ се нарежда държавната фирма ДП ТСВ с договори на стойност 249.8 млн. лева. Покрай обвинението срещу депутата от ДПС Илия Илиев, прокуратурата повдигна завесата как ТСВ (бившите строителни войски) първо печели поръчка на НКЖИ, после по документи я преотдава на частен подизпълнител, а след това работниците на ТСВ свършват работата, но едни пари вече са изчезнали по трасето.
На трето място е свързваната с Делян Пеевски "Водстрой 98" – тя е получила от НКЖИ 197.36 млн. лева. Сред контрагентите е и "ПСТ Груп", която премиерът Бойко Борисов също заподозря за връзки с Пеевски – фирмата е получила договори за 129 млн. лева. Още 79.5 млн. лева са отишли в "Промишлено строителство холдинг", която пък беше собственост на "Водстрой 98".
....................................................................................................................
По разписанието от 1971 г. "Чайка експрес" е пристигал с два часа по-бързо до Бургас, отколкото днес.

Моята позиция може да прочетете под заглавие    Шило в торба не стои .
                                                                                                                                                 




Няма коментари: